Πρόεδρος

Κέντρο Πρόληψης Αθηνά Υγεία

Η Πρόεδρος

του Αθηνά Υγεία

Μsc Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Απεξάρτησης

Πρόεδρος

Η Φωτεινή Λεομπίλλα εδώ και 20 χρόνια εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, ερχόμενη καθημερινά αντιμέτωπη με τις πιο “σκοτεινές” πλευρές της πόλης, γνωρίζοντας έτσι από “πρώτο χέρι” τα προβλήματα των κατοίκων της αλλά και τον τρόπο επίλυσής τους.

Σήμερα, η Φωτεινή είναι αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Αθηνά Υγεία» και συμβάλει στη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων Χρηστών «Ιονίς» στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα διδάσκει στο μεταπτυχιακό «Εξαρτήσεις-Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και συμμετέχει ως σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για τα ναρκωτικά.

Φωτεινή Λεομπίλλα, fotleo, fotini leobilla, foteini, ΚΕΘΕΑ, συμβουλος δημαρχου, σύμβουλοι του δημάρχου, Ξενώνας αστέγων, υπνωτηριο, ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, κέντρο πρόληψης,

 

 

 

Η BOUSSIAS και το Health Daily διοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά τα Healthcare Business Awards 2022 με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτόμες δράσεις σε όλο το φάσμα της Υγείας.

Απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο από το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους στη Φωτεινή Λεομπίλλα

για τον αγώνα της για τη δημιουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Ξενώνα Αστέγων Χρηστών και του Υπνωτηρίου Αστέγων στην Αθήνα, καθώς και για τον πολυετή αγώνα της για την υποστήριξη και απεξάρτηση.

 

Πρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα
Πρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα
Πρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Ξενώνα και της ολοήμερης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, τα οποία τελέστηκαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της παροχής ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών επανένταξης στο πλαίσιο του σωφρονιστικού μας συστήματος.

 

 

 

Η πρώτη πανευρωπαϊκή του είδους πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μείωσης της Βλάβης – Correlation European Harm Reduction Network και η αφορμή για τη διεξαγωγή της στην Αθήνα ήταν οι σχετικές δράσεις που αναπτύσσονται, ιδιαίτερα στο κομμάτι των εξαρτήσεων, και κυρίως η δημιουργία του Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) από τον ΟΚΑΝΑ.

Περίπου 70 με 80 στελέχη φορέων που δραστηριοποιούνται στη μείωση της βλάβης από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στις 03/11 στην Αθήνα σε κεντρικό ξενοδοχείο και συζήτησαν τις εξελίξεις, για νέες δράσεις, καινοτόμες προσεγγίσεις, μεθοδολογία που χρησιμοποιείται και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία.

Μίλησαν ο κ. Αθανάσιος Θεοχάρης Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ , η κα Φωτεινή Λεομπίλλα ο κ. Μάριος Ατζέμης από τη Θετική Φωνή και η κα Δάφνη Χρονοπούλου από το Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών PeerNups.

Πρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα
Πρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα

 

 

Ομιλία της κας Φωτεινής Λεομπίλλα στη
10η Πανελλήνια Συνάντηση “AIDS, Ηπατίτιδες και Αναδυόμενα Νοσήματα” Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία

Πρόεδρος Φωτεινή Λεομπίλλα